{
Pannenkoekenrestaurant Smullen & Spelen bereikt hoogste punt in Nobelhorst
}

viering hoogste punt pannenkoekenhuisWoensdag 23 april vierde de eigenaren Dennis Schutte en Claudia van Meurs samen met de gemeente Almere en Ymere het hoogste punt van de bouw van hun horecaonderneming ‘Smullen & Spelen’.

Het duo is de eerste ondernemer die zich vestigt in het stadsdorp Nobelhorst in Almere Hout.Relaties, betrokkenen en ondernemers uit Almere waren uitgenodigd om deze speciale gebeurtenis bij te wonen. Samen met wethouder Henk Mulder gemeente Almere, Harry Platte regiomanager bij Ymere en Dennis en Claudia werden twee vlaggen op het bouwterrein gehesen. Ook overhandigde de voorzitter van de VBA (Vereniging Bedrijfskring Almere) het eerste jaar lidmaatschap.

Pannenkoekenrestaurant Smullen

Claudia van Meurs en haar partner Dennis Schutte zijn samen het project gestart om een pannenkoekenhuis te beginnen in stadsdorp Nobelhorst. Dit pannenkoekenhuis genaamd ‘Smullen en Spelen’ is niet zomaar een restaurant. Het is een plek waar horeca en buitenspelen wordt gecombineerd. Ze hebben het plan om een kinderrestaurant met avontuurlijke bosspeeltuin te beginnen helemaal uitgewerkt. Claudia van Meurs: “In Nobelhorst kregen we de ruimte voor onze ideeën. We betrekken de archeologische vindplaats naast ons restaurant, zodat ook de geschiedenis van Nobelhorst zichtbaar wordt”.

Het duo zet het zo breed mogelijk op: boomhutten verbonden door touwbruggen, een insectenhotel, een voorleeshoek voor educatieve schoolprojecten, misschien op termijn zelfs uitbreiding met een dierenweide. Ze willen graag een sociaal hart in de wijk vormen. Een plek waar je overdag koffie gaat drinken met of zonder kinderen. Daarnaast biedt het restaurant ook vergaderlocaties. Pannenkoekenrestaurant gaat deze zomer open!

Stadsdorp Nobelhorst

Aan de oostkant van Almere, in stadsdeel Hout ontstaat de komende jaren een hele nieuwe wijk: stadsdorp Nobelhorst. De eerste bewoners wonen er inmiddels en deze zomer opent Smullen & Spelen haar deuren. Ondernemen is een kernwaarden van Nobelhorst, stadsdorp voor initiatieven ook wel genoemd. Door middel van deze viering wordt er aan alle ondernemers van Almere laten zien wat Nobelhorst te bieden heeft. Nobelhorst heeft stevige ambities als het gaat om duurzaamheid, zoals een duurzaam buurtleven, natuurlijke beleving en ambities op het gebied van energie.

Deze nieuwe wijk stadsdorp Nobelhorst biedt ruimte baan aan circa 4.300 (woonwerk)-woningen, 40.000 m2 bedrijvigheid en talloze voorzieningen. Het stadsdorp is geen gewone wijk. Zelfbouwen, kopen, huren, ondernemen, stadsdorp Nobelhorst biedt volop de ruimte om iedere woon – of werkdroom waar te maken zelfs de inrichting en beheer van de eigen buurt is voor de bewoners en ondernemers aan de orde. Dit gebeurt op een wijze en schaal die nog niet eerder in Nederland is vertoond. Ymere en de gemeente Almere zijn mede-regisseurs van deze bijzondere gebiedsontwikkeling, maar de wijk wordt gemaakt door de mensen zelf.

Bron: Ymere

Comments are closed.